Ko smo mi?

Porodična tradicija

Nastavljač porodične tradicije ,osnivač i vlasnik podruma, Predrag Miladinović

Stvorili smo jednu novu, modernu vinariju, sa idejom da vinogradarska i vinarska iskustva svojih predaka, uz pomoć najsavremenije vinarske tehnologije uvedemo u 21. vek

reč vlasnika

Naša priča počinje od Deda Đorđa, davne 1861. godine…

          Dremina je dobila nazaiv po inicijalima sela i moje dece. Seriju naših vina i rakija krasi naziv “Deda Đorđe” od koga je i cela priča počela, a koja se temelji na autentičnosti i starini mojih predaka. Moj čukun deda Đorđe je rodjen 1861. godine i imao je oko 3 hektara vinograda, koja su podeljena trojici sinova. Prerađivalo se tada 20 tona vina i 5 tona rakije, o čemu svedoče bačve od 3 i 5 tone koje sam ja sačuvao. Pilo se, u to vreme vino i rakije iz kofa i vrgova. Na žalost zbog raznih okolnosti površina pod vinogradom, smanjivala se iz godine u godinu, ali politika moje firme i dugoročni planovi su obnova starih vonograda i zasad novih površina. Inače moj deda Đorđe je bio Solunski borac, prošao Albansku golgotu i dobio Albansku spomenicu, što je bilo inspiracija za celu ovu priču.

           Imao je deda Đorđe stari recept pravljenja rakije i vina koje je prenosio na potomke. Deo sam ja sačuvao, primenio i osavremenio, a sve osluškujući zahteve tržišta. Pored prerade grožđa, dedovi su učestvovali u 2. svetskom ratu,  zato sam ja njima u zahvalnost rešio da tu priču obnovim, zaokružim i otrgnem od zaborava. Porodično stablo sa nihovim fotografijama ima poseban i najlepši kutak u degustacionoj sali. Stare kuće u našem domaćinstvu, datiraju od pre rata. Najstarija mala kuća je sagrđena 1922. godine (mala degustaciona sala), velika kuća 1935. godine (apartman i kancelarija) i destilerija 1958. godine. Sve su rekonstruisane u prethodnim godinama. U potpunosti je sačuvan prvobitni oblik objekata, ali im je data potpuno drugu namena. 

          Što se tiče mog početka bavljenja vinom, sve je počelo pre nekih 10 god kad sam došao na ideju da napravim malo vina jer se ovde oduvek pila velika količina alkohola.  Širok krug prijatelja,  od sedam do sedamdeset sedam  godina i velika potrošnja dobre kapljice inspirisao me je da 2010. god krenem u avanturu proizvodnje vina i rakije.  Te godine moje vino osvoja prvo mesto na izložbi vina u Trešnjevici u konkurenciji od stotinak proizvodjača, što mi daje vetar u ledja i podtstrek da pravim više, i više… i eto gde smo stigli danas. Svake godine sam duplirao količine. Zbog obimnosti proizvodnje i zahteva kupaca registrovao sam podrum 2017. godine.

          Trenutno preradjujemo oko 90-100 tona voća, 30 tona šljiva, 20 tona dunja, 15 tona kajsija i viljamovke i oko 25 tona groždja. Od rakije proizvodimo: lozu, šljivu, viljamovku, kajsiju i dunju. Sorte vina koje se proizvode u našem podrumu su bela, roze i crvena. Od vina izdvajamo bela vina: Chrdonnay, Sauvignon Blanc i Tamjaniku. Roze: Sauvignon Blanc. Crvena: “Deda Đorđe” kupaža, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Merlot i Prokupac.

          Naš podrum raspolaže sa tri sale. Jedna je degustaciona, a dve su za slavlja i proslave. Najmanja sala koja je ujedno i degustaciona prima od 15 do 20 ljudi, druga srednje veličine prima do 30 osoba, i treća najveća do 100 osoba.